Despre jocul Ghiciţi steagul

Aţi ghicit conceptul jocului?

Conceptul jocului nu este numai să testeze cunoştinţele dumneavoastră în materie de steaguri, noi credem că alături de steag există şi informaţii în legătură cu ţara respectivă.

Aşa deci, pe scurt - GuessTheFlag.com nu este numai un joc – este o punte între culturi şi un instrument educativ, care vă permite o explorare interactivă a unor noi lumi.

GuessTheFlag.com este răspunsul la toate problemele pe care le-aţi avut cu geografia. Acum, mulţumită Google Maps, aveţi şansa de a vedea exact unde se situează ţara al cărei steag îl ghiciţi pe harta lumii. Este o modalitate simplă şi amuzantă de sporire a cunoştinţelor. Avem câteva sugestii pentru cei care sunt curioşi, care vor îmbunătăţi calităţile de jucător.

Cum se joacă Ghiciţi steagul: Tutorial

Jocul este destul de simplu, dar amunzant. Pentru fiecare răspuns corect, primiţi un punct "corect". Fiecare răspuns greşit vă costă un punct "greşit". Obiectivul este de a aduna cât de multe puncte "corecte" puteţi.

Care e secretul? Spre deosebire de sistemele standard de scor, jocul GuessTheFlag.com devine tot mai greu cu fiecare pas. Aceasta se întâmplă pentru că, pe măsură ce mergeţi mai departe în călătoria dumneavoastră printre steaguri, procentul răspunsurilor incorecte creşte în acelaşi fel cu procentul răspunsurilor corecte! Pentru a obţine scoruri ridicate va trebui să răspundeţi aproape perfect.

Beneficiile jocului

Distracţie. Aveţi lumea la picioare. Fiecare răspuns, corect sau greşit vă duce la ţara respectivă. Dacă jucaţi toate steagurile, veţi realiza un tur extraordinar şi distractiv al întregii lumi!

Cunoaştere. Jocul aduce cunoştinţe. După câteva jocuri veţi începe să ghiciţi tot mai multe steaguri. În plus, în bulele informative de deasupra micilor steaguri veţi vedea informaţii detaliate cu privire la ţară, populaţie şi alte statistici actualizate.

Culorile steagurilor naţionale...

Există numai un singur steag în lume care constă numai dintr-o culoare – este vorba despre steagul Libiei, verde simplu, fără niciun alt semn sau simbol. Există alte trei combinaţii de culori care se folosesc în mai multe steaguri în anumite regiuni.

Roşu, alb şi albastru se întâlnesc în mod obişnuit la naţiunile europene şi occidentale, printre care Franţa, Marea Britanie, Australia şi Statele Unite ale Americii. Multe ţări africane folosesc roşu, galben şi verde, printre care Senegal, Mali şi Camerun. Steagurile care conţin roşu, alb şi negru se întâlnesc în special la naţiunile arabe cum ar fi Irak, Yemen şi Egipt.

Ce înseamnă fiecare culoare:

Culoarea albă - simbol al păcii şi onestităţii.
Steagurile roşii - duritate, curaj, putere şi valoare.
Culoarea albastră – simbolizează vigilenţa, adevărul şi loialitatea, perseverenţa şi dreptatea.
Culoarea verde – speranţă, bucurie şi dragoste şi, în multe culturi, are o semnificaţie sacră.
Culoarea neagră - hotărâre şi adesea reflectă moştenirea etnică a poporului.
Culoarea galbenă – un simbol al generozităţii.

Ce înseamnă simbolurile de pe steagurile unor ţări?

Ştiaţi că steagul Mozambicului conţine imaginea unui AK47 (Avtomat Kalashnikov # 47)? Şi că cel puţin opt alte ţări au diferite arme pe steagurile lor.

Samoa americană – Suliţa şi torţa
Angola - Maceta
Barbados - Tridentul
Belize – Două bastoane/Două toporişti
Guatemala - Two puşti cu/Baionetă
Kenya – Două suliţe şi un scut
Arabia Saudită- Sabia
Sri Lanka – Pumnalul ţinut de un grifon
Swaziland – Două suliţe şi un scut
Insulele Virgine americane - 3 săgeţi

Dar ... Sunt aproape identice ...

Două dungi orizontale, albă şi roşie. Este steagul Monaco, sau steagul Indoneziei? Răspunsul – şi una şi alta. De fapt, Ciadul şi România au steaguri aproape identice.

Steagurile Olandei şi Luxemburgului diferă doar prin nuanţa de albastru folosită şi pot fi confundate cu steagul Rusiei care are aceleaşi culori într-o ordine diferită. Există multe alte steaguri care seamănă. Dacă observaţi vreo greşeală, vă rugăm să ne scrieţi.

În afară de acestea patru, însă, toate steagurile pe care le veţi vedea în Ghiciţi steagul sunt diferite. Şi iată care este încercarea:

Trebuie să ghiciţi ce steag aparţine fiecărei ţări.

Veţi afla ţările cărora le aparţine fiecare steag în timp ce jucaţi jocul.

Englez Spaniol Francez German Chinez Japonez Rus Bulgar Român Danez Suedez Norvegian Arab